Volledige beschrijving
Volledige productomschrijving weergeven
Het verhaal van Vandoren Cane
Bij de teelt van rietsuiker moet rekening worden gehouden met vele belangrijke factoren, waaronder het klimaat, de zon, de wind en de bodem, die het rietsuiker tot leven brengen.
Het vergt niet minder dan vier jaar zorg en aandacht om het riet zover te brengen dat het de prestigieuze naam Vandoren kan dragen. In het eerste jaar bereikt het riet zijn uiteindelijke grootte en diameter. Aan het einde van het tweede jaar, nadat het zijn definitieve vorm en kracht heeft gekregen, is het klaar om te worden geoogst.
Het riet wordt voorzichtig geknipt met een schaar die is ontworpen om barsten in de vezels te voorkomen, wanneer het sap volkomen stilstaat. Daarna wordt het gestript, in stokken van 2 meter gesneden en in de zon gelegd om die gouden kleur te krijgen. Het riet wordt gebundeld en naar Vandoren's beschermde en geventileerde opslagplaats gestuurd om nog eens twee jaar te drogen voordat de productie begint.
Zodra het riet klaar is voor de productie, wordt de eerste snede gemaakt, waarbij de ruwste vormen worden geproduceerd ter voorbereiding op de transformatie tot riet. Deze ruwe vormen worden tot op 1/100 mm nauwkeurig afgeschuind, op basis van een model dat door Bernard Van Doren werd ontworpen.
Elk riet heeft zijn eigen karakter, waarmee de sterkte van het riet wordt bepaald. Geen enkel stuk riet kan identiek zijn door de aard van dit natuurproduct. Na de eindcontrole wordt het riet gestempeld met zijn sterkte, krijgt het het Vandoren logo, en wordt het in een beschermhoes geplaatst. Nu zijn de rieten klaar voor muzikanten.
Specificaties
- Instrument voor: Fagot
- Instrument systeem: Frans (Buffet)
- Land van herkomst: Frankrijk
- Hoogte: 7,5 cm
- Diepte: 2,3 cm
- Gewicht: 3g
Let op: Dit riet is voor een Franse (Buffet) stijl fagot, kijk hier voor de Heckel stijl versie van dit riet.